فرم شکایت انتظامی از قاضی متخلف

فرم شکایت انتظامی از قاضی متخلف

توضیح:

بعد از انتشار پست «مهمترین تخلفات انتظامی قضات در قوانین» و در پی درخواست های مکرر بازدیدکنندگان سایت قضاوت آنلاین مبنی بر انتشار پستی حاوی «شرایط پذیرش شکایت انتظامی از قاضی متخلف» با لحاظ مقررات فعلی و «آثار شکایت در پرونده دادرسی»، این موارد تهیه که می توانید در پست «شرایط شکایت انتظامی از قاضی» مطالعه نمایید.

شاکیان باید با نظر داشت موارد فوق، شکایت خود را مطابق نمونه فرم زیر تنظیم و به یکی از مراجع قانونی ذکر شده در پست «شرایط شکایت انتظامی از قاضی» تقدیم نمایند.

نمونه فرم شکایت انتظامی از قاضی

دادستان محترم انتظامی قضات

با سلام و احترام

اینجانب ……….. فرزند ……….

دارای کد ملی …..

به آدرس ……………….

به شماره تلفن همراه ……

بدین وسیله مراتب شکایت انتظامی خود را از قاضی شعبه ……

در پرونده کلاسه …..

به نام …….

اعلام می نمایم.

موارد تخلف از مقررات قانونی (قواعد آمره) با ذکر مستند مواد قانونی به شرح ذیل می باشد.

…. …. …. …. …. …. …. …. …. …. …. …. ….

…. …. …. …. …. …. …. …. …. …. …. …. ….

امضاء یا اثر انگشت شاکی یا نمایند قانونی

…./…139

توصیه می شود در همین ارباط پرسش های اعضای «انجمن مشاوره حقوقی قضاوت آنلاین» و پاسخ های مدیران آن پیرامن تخلفات انتظامی قضات را در تاپیک «تخلفات انتظامی قضات» مطالعه نمایید.

بروزرسانی: به درخواست بازدیدکنندگان سایت نمونه شکواییه انتظامی علیه دادیار تحقیق دادسرای عمومی که مرتکب تخلفات: «دستور غیر قانونی جلب ابتدایی متهم، دستور صدور و امضای برگ جلب سیار غیرقانونی، صدور قرار تأمین کیفری نامتناسب و خودداری غیر قانونی از پذیرش کفیل» گردیده نیز تهیه و با عنوان «نمونه شکایت انتظامی از دادیار تحقیق دادسرای عمومی» منتشر شد.(1)

  1. نگارش در 1400/3/17 ↩︎
4.3/5 – (100 امتیاز)

آدرس صفحه:

https://vakilmoradi.ir/?p=3227

دیدگاه‌ها

17 پاسخ به “فرم شکایت انتظامی از قاضی متخلف”

  1. امیر نیم‌رخ
    امیر

    سلام
    رسیدگی پرونده ها در دادسرای انتظامی قضات بعد از دریافت گزارش اولیه از پرونده که توسط دادگستری مربوطه ارسال میشود، چقدر طول میکشد؟
    آیا ماده قانونی هست که جلوی اطاله دادرسی در دادسرا و دادگاه انتظامی قضات را بگیرد؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ
      علیرضا مرادی

      درود
      مدت زمان رسیدگی پرونده در دادسرا، دادگاه و دادگاه عالی انتظامی قضات رابطه مستقیمی با تعداد پرونده های ارجاعی به هر شعبه دارد.
      با توجه به کثرت شکایت ها و پرونده های ارجاعی به شعب نباید در کوتاه مدت انتظار نتیجه نهایی داشت.
      بنابراین از آنجایی که در مراجع انتظامی قضات اطاله دادرسی صورت نمی گیرد، مستند قانونی برای جلوگیری از آن وجود ندارد.
      مطالبه گزارش از دادگستری نشانه اولیه خوبی از صحت احتمالی شکایت دارد که کیفیت تهیه این گزارش نقش مهمی در سرنوشت شکایت دارد.

      پیشنهاد می کنم برای مزید اطلاع «قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 17 مهر 1390 مجلس شورای اسلامی» و «آیین نامه اجرایی قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 25 اردیبهشت 1392 رئیس قوه قضاییه» را مطالعه نمایید.

  2. وکیل محترم جناب آقای مرادی
    با درود و دعای خیر
    حکم به نفع من و علیه سازمان مسکن و شهرسازی و یک نفر مالک صادر شده که مسکن شهرسازي ۱۵۷ متر و مالک ۱۹۷ متر زمین حد نصاب به من تحویل گردد، در صورت تعذر قیمت عادله روز.
    در مرحله اجرای حکم قطعی بهای سهم مسکن و شهرسازی ارزیابی شده دریافت کردم و تمام شد.
    بابت سهم مالک بهای ۱۱۵ متر دریافت کردم و مقدار ۸۲ متر زمین باقی ماند که طلبکارم.
    سازمان مسکن به تجویز ماده ۴۷۷ به وزارت مسکن و از سوی وزیر تقاضای اعاده شد که دیوانعالی رد تقاضا صادر نمود.
    قبل از آن ادامه عملیات اجرایی ۸۲ متر متوقف و توقیف شد.
    به محض صدور رأی ديوان تقاضای ادامه عملیات اجرایی شد دادورز یک سند بنام سازش نامه رضایت نامه ارائه و اطلاع کرد که بنده نسبت به بقیه مانده ۸۲ متر رصایت و سازش کردم
    در حالی‌ که خبر نداشتم انکار و تردید و ادعای جعل تقدیم که با نظارت و دستور قاصی اجراي حکم دادورز از دفترخانه بازدید و صورتجلسه شد که امضای بنده جعل شده است.
    قاضی بعد از ملاحظه صورتجلسه کارشناس رسمی خط و امضا انتخاب و کارشناس بررسی فنی و تخصصی و در نهایت نامتجانس بودن امضای ذیل سازش نامه با نمونه امضاهای قبلی و حاضر تطبيق و گزارش تقدیم قاصی اجراي حکم شد.
    بعد از ابلاغ به طرف های دعوی بدون اعتراض و عملیات اجرایی ادامه یافت چون ۸۲ متر تلف شده لدا کارشناس ارزیاب انتخاب و قیمت مشخص و در قبال قیمت یک قطعه زمین طرف دعوی توقیف و سپس بعد از جری تشریفات مزایده ودرمزایده نوبت دوم خریداری به میزان قیمت ۸۲ متر را خریدم و نامه جهت انتقال سند به دفترخانه نوشته شده در حال انجام است.
    از طرفی اجراي احکام گفت ضمن ادامه اجراي حکم بایستی این سازش نامه جعلی باطل گردد و در صلاحیت دادگاه حقوقي است.
    دادخواست به خواسته تقاضای ابطال سازشنامه جعلی به استناد مدارک و سوابق پرونده اجراي احکام تقدیم نمودم، فقط ابطال.
    شعبه دادگاه حقوق در جلسه اول خواسته ام را تکرار و درخواست کردم پرونده اجراي احکام مطالبه و ملاحطه شود چون تمام مدارک و شرایط جعل در آن ذخیره شده است.
    قاصی کارشناس مجدد انتخاب و استکتاب امصا شد و مجددا نوشته شد نامتجانس یعنی جعل است.
    طرف دعوی اعتراض زد رفت هیات ۳ نفره آنها هم نوشتن نامتجانس جعل است هیات ۳ نفره در گزارش اضافه نوشته ما قادر به بررسی نیستیم چون که امضاها در اثر زمان تغییر می کند و معذالک. اظهار سلیقه قاضی رای به رد درخواست صادر کرد.
    به دلایل ذیل معترض شدم:
    1-پرونده استنادی مطالبه و ملاحظه نشده.
    2-حکم صادره خارج از خواسته است زیرا موضوع جعلی بودن سازش نامه در سوابق اجراي احکام ثابت شده است.
    پرونده رفت تجدیدنطر. تجديدنظر هیات ۵ نفره و ۵ میلیون دستمزد.
    هیأت همان گزارش داد که امضا نامتجانس جعل است ولی در اثر مرور زمان امکان تغییر امضاء هم برای افراد وجود دارد.
    تجدیدنطر هم رای بدوی تایید و سازشنامه باطل نشد.
    در تاریخ ۱۲ / ۲ / ۱۴۰۳ تصویر کپی دو فقره سازش نامه که از نظر مفاد و جملات متفاوت هستند و با خراشیدن و الحاق و الصاق و تغییر جمله مشهود است و مخصوصا امصای ذیل آن که با امضای بنده فرق دارد، تقاضای اعاده دادرسي تقدیم تجدیدنطر شد رای داده از موارد اعاده نیست، رد تقاضا.
    سوالم با عرض پوزش فراوانی مطلب این است:
    آیا صدور حکم خارج از موضوع خواسته و عدم مطالبه و عدم ملاحظه سوابق استادی علت اشتباه و تقصیر قضات هست یا خیر ؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ
      علیرضا مرادی

      با سلام و ضمن ابزار تأسف از شرایط پیش آمده:
      1- با وقوع جرم جزایی بهتر است شاکی بجای طرح دعوی حقوقی نسبت به شکایت کیفری اقدام نماید تا اولاً-از سرعت دادرسی کیفری بهره مند شود. ثانیاً از تخصص قضات کیفری در رسیدگی به موضوع برخودار شود. ثالیاً در دعوای کیفری بر خلاف دعوای حقوقی اصل ممنوعیت تحصیل دلیل از سوی قاضی رسیدگی کننده وجود ندارد، در نتیجه دست قاضی در جمع آوری ادله له و علیه متهم باز است و حتی شخصا نیز می تواند مبادرت به آن نماید که این امر در حقوق هر دو طرف پرونده تأثیرگذار است.
      بنابراین بجای طرح دعوی حقوقی «تقاضای ابطال سازش نامه جعلی» بهتر بود دعوای «جعل سازش نامه و استفاده از آن» را مطرح می کردید، لکن در شرایط فعلی دیگر مؤثر نیست.

      2- کارشناسی در دعاوی حقوقی و کیفری جنبه طریقت دارد نه موضوعیت. لذا اگر نظریه کارشناسی منتج به نتیجه ای نشود قاضی باید به کمک دلایل دیگر موضوع دعوی را اثبات تا بتواند حکم پرونده را صادر کند. در عمل، موارد متعددی پیش آمده که به کمک ادله دیگر حتی خلاف نظریه کارشناسی در جعل و استفاه از سند مجعول ثابت شد.
      بنابراین، به فرض که در پرونده شما نظر کارشناسان هیأت در مرحله بدوی و تجدیدنظر این باشد که «…در اثر مرور زمان امکان تغییر امضاء هم برای افراد وجود دارد….» قطع نظر از این که این امر فی نفسه دلالت بر عدم جعلیت سازش نامه ندارد، برابر حکم صریح «ماده 215 قانون آیین دادرسی دادرسی دادگاه های عممی و انقلاب در امور مدنی» دادگاه حقوقی تکلیف داشت به توجه به درخواست و استناد شما به پرونده اجرایی به ادله موضوع دعوای جعل در آن پرونده نیز رسیدگی کند، هر چند در مطالبه اصل پرونده اجرایی مخیر بود.

      3- در خصوص پاسخ به سئوال شما مبنی بر:
      «آیا صدور حکم خارج از موضوع خواسته و عدم مطالبه و عدم ملاحظه سوابق استادی علت اشتباه و تقصیر قضات هست یا خیر ؟»
      اولاً- در توضیحات شما بطور دقیق مشخص نیست که دادگاه بدوی با استناد به چه استدلال و مواد قانونی مبادرت به چه نوع تصمیم حقوقی در قالب قرار یا حکم نموده است.
      ثانیاً- به جهت عدم اطلاع از روند رسیدگی قضایی از زمان طرح دعوی تا صدور حکم نهایی، کیفیت رسیدگی دادگاه ها و این که آیا دستورات صادره و تصمیمات متخذه مطابق قانون بوده یا خیر، برای بنده روشن نیست. در نتیجه نمی توان به صرف استناد توضیحات شما نسبت به صدور حکم دادگاه ها در حدود خواسته یا خارج از آن اعلام نظر نمود.
      4-پیشنهاد می شود با مراجعه حضوری به یکی از وکلای دادگستری حوزه قضایی درخواست کنید پرونده های موضوع را مطالعه ، بررسی و متعاقب آن اعلام نظر نمایند.
      موفق باشید.

  3. مریم بابایی الاسوند نیم‌رخ
    مریم بابایی الاسوند

    با عرض سلام و درود
    بنده پارسال چندین بار به قصد کشت مورد حمله قرار گرفت که کمرم بشدت آسیب دید. عینکم خورد شد.
    توی بیمارستان حمله کرد و کمرم خورد شد و امنیت و آرامش بیمارستان رو بهم زد.
    بنده با کلی سند و مدرک و شاهد و پیام تهدید به مرگ و دوربین مداربسته و خودش در حضور قاضی اعتراف کرد و من با کمر خورد شده و مادرم سرطان داره و پدرم فوت شده با بدبختی شکایت کردم و محکوم شد به تبعید. حبس، جریمه نقدی و شلاق و دادستان امضا کرد برای دستگیری
    ولی دادیاری می دونست شرایط روحی افتضاحی دارم، به جای اینکه کمکم کنن، قاضی و منشی با عجله که سریع سریع امضا کن، جلسه دارم و از من امضا گرفتن
    و بعد از سه روز رفتم برای دستگیری ایشون، ولی قاضی و منشی گفتن شما رضایت دادین و منشی با حالت دعوا و پرخاشگری گفت دیگه اینجا نیا.
    مگه بیکاری هر دقیقه اینجایی و با گریه رفتم پیش دادستان ولی متاسفانه همکاری نکردن.
    من تموم ابلاغیه ها رو دادگاه حضور داشتم ولی منشی قاضی می‌گفت شما برو خونه مواظب مادرت باش و خودتم کمرت نابوده و من میرفتم خونه و دقیقا همون جلسات مهم رو نزاشت برم پیش قاضی و دقیقا همون ابلاغیه ها من منبع تعقیب خوردم.
    الآنم متهم زبونش دراز شده و پشت سر من همش دادگاه میره و حرفش رو قبول میکنن ولی من با این همه مدرک مختومه شد
    و عاجزانه درخواست کمک دارم و نزارید حقم پایمال بشه.
    ایشون جز ارازل اوباش به حساب میاد.

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ
      علیرضا مرادی

      با سلام
      ضمن ابزار تأسف از شرایط پیش آمده،
      پیشنهاد می کنم با در دست داشتن مدارک مثبت شکایت و تضمیات قضایی به یکی از وکلای متخصص در امور کیفری مراجعه و مشاوره حضوری بگیرید.

      1. سپهر خردمند نیم‌رخ
        سپهر خردمند

        سلام
        بابت همین شکایتی که شما زحمت کشدید برخی ها پول می گیرند تا انجام دهند
        ممنون بابت به اشتراک گذاری دانش خود.
        موفق باشید.

        1. علیرضا مرادی نیم‌رخ
          علیرضا مرادی

          درود آقای خردمند
          تشکر از حسن نظر شما
          ضمنا در بخش «مشاوره حقوقی عمومی» بصورت رایگان مشاوره نیز به بازدیدکنندگان سایت ارائه می شود.

    2. بهرامی نیم‌رخ
      بهرامی

      با سلام،
      به دادسرای جرائم کارکنان دولت و همچنین به دادسرای انتظامی قضات شکایت کنید و ادله و مدارک خود را پیوست نمائید و اینکه مرقوم بفرمائید که با نیرنگ از شما امضاء گرفته اند و اجازۀ خواندن کاغذ را به شما نداده اند.

      موفق باشید

  4. علیرضا مرادی نیم‌رخ
    علیرضا مرادی

    درود آقای علی
    مشخص نیست چگونه وقتی احضار نشدید، برای شما قرار یک میلیاردی صادر شد!
    اعلام نظر در خصوص سئوال شما نیازمند آگاهی از جزئیات رابطه حقوقی ، به ویژه شکایت و دلایل شکایت ایشان و تحقیقات صورت گرفته از سوی شعبه بازپرسی است.

  5. علی نیم‌رخ
    علی

    سلام خدا قوت
    قانون اساسی ایران کامل و از شرع مقدس سرچشمه گرفته متاسفانه مجریان قانون (برخی قصات) با اعمال سلیقه و نفع شخصی خود قانون و عدالت را فدای کینه و دشمنی خود میکنند.
    در دادگاهی در شمال کشور که چند سالی بالاجبار مهاجرت کرده بودم و ویلایی خریدم اقساطی و فروشنده از اعتمادم سواستفاده و چکها را که موعددار بودند و مبایعه نامه نوشته بودیم و نصف مبلغ را تسویه کرده بودم ما رابیرون و چکها را قانونی و گرفتن وکیل دنبال و پلمب کرد و قبل از پلمب سرقت کرد و نهایتا پس از طلب وی و اعلام رصایتش و صورتجلسه فک پلمب شد و مجدد با حیله اصل لاشه چکها را با مبایعه نامه نداد و برگشت زد و دو گزارش سرقت و خیانت در امانت را به دادگاه دادم و هر دو قاصی با رشوه و سفارش و همشهری گری با دلایل مستند و محکمه پسند که ارائه کرده بودم وی را تبرعه
    و در پرونده دیگر با آنکه اسناد بانکی کامل بود با حمایت قاصی رای به حراج ویلا داده و در مزایده ای حراج و ما که نبودیم اسباب منزل را سرقت و برخی را به مکانی اجاره ای منتقل و صدوده میلیون دیگر به فروشنده میدهد از حراج.
    حالا برای شکایت از قاصی مکاتبه کردم دادگاه انتطامی قصات.

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ
      علیرضا مرادی

      درود
      انشاء االه که شکایت مستند به دلایل اثباتی بوده و دادسرا و دادگاه انتظامی به تخلفات و جرائمی انتسابی ادعایی به قضات رسیدگی خواهند کرد.

  6. رجب تاتاری نیم‌رخ
    رجب تاتاری

    سلام
    بسیار ممنونم که خیلی ساده و روان موضوع مهمی که دیگران بابت آن تقاضا چندین هزار تومان پول می کنند را بیان و برای استفاده در اختیار دیگران قرار دادید.
    نمونه شکایت تکمیل شده که در پست دیگر قرار دادید نیز مطلب را به بهترین نحو کامل کرد.
    سر افراز و پاینده باشید.

  7. جبار رحمانی نیم‌رخ
    جبار رحمانی

    سلام
    بابت پست مفید و کابردی شما بسیار تشکر می کنم.
    در پناه حق تعالی

  8. اسلامی نیم‌رخ
    اسلامی

    لطفاً چرا عنوان شکایت را ریاست محترم دادگاه عالی انتظامی قضات نمی نویسیم و طبق فرمی که منتشر کرده اید باید دادستان محترم انتظامی قضات بنویسیم؟
    آیا اگر بنویسیم ریاست محترم دادگاه عالی انتظامی قضات، عنوان درست نیست؟

    1. علیرضا مرادی نیم‌رخ
      علیرضا مرادی

      درود
      نظر به مواد 22 الی 32 قانون نظارت بر رفتار قضات و همچنین مواد 15 الی 37 آیین نامه اجرایی این قانون، مسئولیت شروع تعقیب و رسیدگی انتظامی به تخلفات قضات از قوانین و مقررات، اتخاذ تصمیم در مورد آن در قالب قرار نهایی و صدور کیفرخواست انتظامی با دادسرای انتظامی است که ریاست آن بر عهده دادستان قرار دارد، در حالی که به موجب ماده 33 الی 37 همان قانون، دادگاه انتظامی قضات بعد از صدور کیفرخواست مکلف به رسیدگی بوده و در صورت صحت نسبت به تعیین مجازات انتظامی برای قاضی متخلف اقدام می نماید.
      بنابه مراتب، عنوان شکایت انتظامی باید خطاب به دادستان انتظامی قضات باشد نه رئیس دادگاه انتظامی قضات، هر چند مطابق رویه عملی، اگر عنوان شکایت برای این مقام درج شود، ایشان با ملاحظه مفاد شکواییه انتظامی آن را برای رسیدگی نزد دادستان انتظامی قضات ارسال می نمایند که ثمره آن تأخیر در رسیدگی به شکایت خواهد بود.
      ضمناً توجه داشته باشید که هر چند به موجب ماده 23 قانون ذکرشده و نیز تبصره 4 ماده 15 آیین نامه اجرایی این قانون، پذیرش شکایت انتظامی از قضات به رؤسای دادگستری کل مراکز استان ها تفویض شد لکن این امر موجب خطاب قراردادن این مقامات در شکایت انتظامی نخواهد بود.

  9. رضا نیم‌رخ
    رضا

    شعبه ای از شعبات دادگاه تجدید نظر استان مازندران حکم بدوی را نقض و قرار رد دعوی صادر می کند.
    بعد از ابلاغ این دادنامه‌ی قطعی، خواهان بدوی یعنی تجدید نظر خوانده نسبت به این قرار تقاضای اعاده دادرسی می کند.
    در کمال تعجب و تاسف، برغم تاکید و ایراد آن شعبه خلاف نص صریح قانون ماده ۴۲۶ قانون آیین دادرسی مدنی که فقط احکام را قابل اعاده می داند، درخواست را قبول و سپس با پذیرش اعاده دادرسی قرار خودش رو نقض و حکم مجدد صادر می کند!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *